חדשות
מחקר חדש לא מצא השפעות על מידת היצירתיות בקרב ילדים שנולדו לאלה הנוטלות תרופות אפילפסיה חדשות יותר, בהשוואה לתרופות הישנות.
בעוד שתרופות ישנות יותר לאפילפסיה הנלקחות בזמן היריון הוכחו במחקרים קודמים כמשפיעות על החשיבה היצירתית של ילדים, מחקר חדש לא מצא השפעות על מידת היצירתיות בקרב ילדים שנולדו לאלה הנוטלות תרופות אפילפסיה חדשות יותר. המחקר פורסם בגיליון המקוון של Neurology, כתב העת הרפואי של האקדמיה האמריקאית לנוירולוגיה.
"הממצאים שלנו מדגישים כי גם עבור תרופות לאפילפסיה הנחשבות בדרך כלל בטוחות בהיריון, יש לבצע התאמות מינון במטרה להגיע לאיזון אופטימלי בין שליטה בהתקפים לבין מזעור ההשפעות השליליות על הילד המתפתח", אמר מחבר המחקר קימפורד מידור מאוניברסיטת סטנפורד בפאלו אלטו, קליפורניה, ועמית באקדמיה האמריקאית לנוירולוגיה.
במחקר השתתפו 251 ילדים של משתתפות עם אפילפסיה ו-73 ילדים של משתתפות ללא המחלה.
מבין חולות האפילפסיה, רובן נטלו רק תרופה אחת לאפילפסיה. מתוך קבוצה זו, 81 אנשים היו על התרופה "Lamotrigine" ו-68 נשים היו על "Levetiracetam".
הילדים נבדקו בגיל ארבע וחצי באמצעות מבחן חשיבה יצירתית שבו קיבלו צורה או דמות והגיבו על ידי השלמת או הוספת איורים משלהם. מבחן זה העריך שטף, גמישות ומקוריות.
בסך הכל, המחקר לא מצא השפעות על היכולות היצירתיות של הילדים או על התפקוד הניהולי שלהם, שהוא יכולתו של האדם לתכנן, להתמקד ולנהל משימות מרובות. עם זאת, כאשר החוקרים הסתכלו רק על ילדים עם ריכוזים גבוהים יותר של תרופות אלה בדם האם במהלך הטרימסטר השלישי להיריון, המחקר מצא קשר עם ביצועים ירודים יותר בבדיקות של תפקוד ניהולי של ילדים, אך לא נראתה השפעה על היכולות היצירתיות שלהם.
מקור:
26.06.2024