חדשות
במחקר עוקבה רטרוספקטיבי נבחנה מהי ההשפעה של letrozole, מעכב ארומטאז, בחולים עם פרולקטינומה עמידה בפני אגוניסטים של דופמין.
במחקר שממצאיו פורסמו בכתב העת Journal of Endocrinological Investigation, החוקרים שאפו להשוות את ההשפעות של לטרוזול בחולים עם מקרופולקטינומות העמידות בפני אגוניסטים לדופמין כמו cabergoline.
המחקר בוצע במרכז טיפול שלישוני יחיד, החוקרים איתרו 53 חולים גברים מעל גיל 18 עם פרולקטינומה, ממרץ 2012 עד יולי 2023, מתוכם 90.6% הציגו מקרואדנומות, 41% היו עמידים לקברגולין ו-25% סבלו מהיפוגונדיזם מתמשך הדורש טיפול תחליפי בטסטוסטרון. בין אלה, חמישה חולים הציגו עלייה משמעותית ברמות ההפרולקטין בסרום ואז התחילו את הטיפול במעכבי ארומטאז כאשר אחד מהם לא נכלל עקב האגרסיביות של הגידול וטיפול נלווה בטמוזולומיד.
מתוצאות המחקר עולה כי ארבעה חולים שנכללו באנליזה, עם גיל ממוצע של 28.5 (± 7.5) שנים ורמת פרולקטין התחלתית חציונית של 1,060 (600 עד 6,700) ננוגרם/מ"ל, הראו ירידה משמעותית ברמות הפרולקטין בסרום (61 עד 93%) לאחר הוספת מעכב ארומטאז.
קוטר הגידול הגדול ביותר היה בתחילה 3.6 ס"מ (1.5 עד 5) בזמן אבחון הפרולקטינומה. לאחר הוספת הטיפול, נצפתה הצטמקות הגידול בשני מקרים (-8 ו--3 מ"מ בקוטר המרבי) ויציבות הגידול בשניים האחרים עם זמן טיפול חציוני של 60.5 חודשים. כמו כן, לא התרחשו תופעות לוואי משמעותיות.
החוקרים סיכמו כי מעכבי ארומטאז עשויים להיות אפשרות פוטנציאלית עבור גברים עם פרולקטינומה עמידה שחווים עלייה ברמות הפרולקטין תחת טיפול תחליפי בטסטוסטרון, אם כי יש צורך בניסויים קליניים אקראיים פרוספקטיביים כדי להבטיח יעילות ובטיחות גישה זו.
מקור:
21/07/2024