תוצאות מבטיחות לטיפול בדיכאון עמיד בטבליות קטמין: הבדלים בין גרסאות
(יצירת דף עם התוכן "{{ידיעה |כותרת=תוצאות מבטיחות לטיפול בדיכאון עמיד בטבליות קטמין |תאריך=10.07.2024 |פרטים= |תוכן...") |
גרסה אחרונה מתאריך 00:45, 6 באוקטובר 2024
מחקר ב-Nature: נטילת טבליות Ketamine בשחרור מושהה ובמינון גבוה הובילה לשיפור תסמיני דיכאון.
הסבילות לטיפול הייתה טובה, ללא השפעות על לחץ הדם ועם מינימום תופעות לוואי.
טבליות קטמין בשחרור מושהה עשויות לסייע לאנשים עם דיכאון עמיד לטיפול. כך עולה ממחקר שפורסם בכתב העת Nature. הניסוי הקליני שלב 2, שהיה אקראי ומבוקר פלצבו, בחן את היעילות והבטיחות של תכשיר קטמין מושהה בשם R-107.
המחקר כלל שני שלבים: שלב פתוח שבו כל המשתתפים קיבלו R-107 במינון 120 מ"ג ליום למשך חמישה ימים, ושלב אקראי שבו המגיבים לטיפול חולקו לקבוצות שקיבלו מינונים שונים של התרופה או פלצבו למשך 12 שבועות נוספים.
התוצאות הראו כי המינון הגבוה ביותר של R-107 (180 מ"ג) הוביל לשיפור משמעותי בתסמיני הדיכאון בהשוואה לפלצבו, כפי שנמדד בסולם הדיכאון מונטגומרי-אסברג (MADRS). בנוסף, נצפתה תגובת מינון ברורה בשיעורי ההישנות של הדיכאון, כשהקבוצה שקיבלה את המינון הגבוה ביותר הראתה את שיעור ההישנות הנמוך ביותר.
החוקרים מציינים כי הסבילות לטיפול הייתה טובה, ללא השפעות משמעותיות על לחץ הדם ועם דיווחים מינימליים על תופעות לוואי כמו דיסוציאציה. תופעות הלוואי הנפוצות ביותר היו כאבי ראש, סחרחורת וחרדה.
מעבר לתוצאות המבטיחות החוקרים מציינים כי זו עשויה להיות אפשרות טיפולית חדשה ובטוחה יחסית עבור מטופלים הסובלים מדיכאון עמיד לטיפול וכי היא מתאימה לטיפול ביתי, מה שעשוי להגביר את הנגישות והנוחות עבור המטופלים. הם מוסיפים וכותבים כי המחקר התמקד באוכלוסייה שכבר הראתה תגובה ראשונית לטיפול וכי נדרשים מחקרים נוספים כדי לבסס את יעילות ובטיחות הטיפול באוכלוסייה רחבה יותר של מטופלים עם דיכאון עמיד.
מקור:
10.07.2024