חדשות

מתוך ויקיתרופות
קפיצה אל: ניווט, חיפוש
Banner.jpg

Share on Google+ Share on Linkedin E-mail this page Share on twitter.com Share with Facebook
תרופה חדשה עזרה במניעת פגיעה ריאתית חריפה

החוקרים מצאו תרופה פוטנציאלית היכולה למנוע דלקת ריאות קטלנית בעכברים, על ידי עיכוב חלבון מסוים בתא של מערכת החיסון.

נויטרופילים, התא השכיח ביותר מקבוצת תאי דם לבנים (תאי מערכת החיסון), הם קו ההגנה הראשון של הגוף מפני זיהומים. חלקיקים הזרים לגוף – בעגה המקצועית "פתוגנים" – יכולים להכניס את הגוף למצב של סטרס ולהפעיל את הנויטרופילים. כאשר הם מופעלים, הם משתמשים באמצעים שונים כדי להגן על הגוף – אבל אם הם מופעלים יתר על המידה, אמצעים אלה יכולים לפגוע ברקמות של הגוף. רקמת הריאה רוויה בכלי דם, מה שהופך אותם לפגיעים מאוד להתקפי נויטרופילים. אם התגובה חמורה מספיק, הפגיעה בריאה עלולה להוביל לתסמונת מצוקה נשימתית חריפה, סיבת המוות המובילה עקב זיהום בנגיף הקורונה.

ניקולס טונקס, פרופסור לחקר הסרטן במעבדת קולד ספרינג הארבור וצוותו מצאו תרופה פוטנציאלית היכולה למנוע דלקת ריאות קטלנית זו בעכברים, על ידי עיכוב חלבון מסוים בתא הנויטרופיל. התגלית שלהם עשויה לסייע בפיתוח טיפולים טובים יותר למצבים דלקתיים חמורים כמו אלח דם ותחלואה קשה עקב נגיף הקורונה.

"כשמדובר בקורונה, פגיעה חריפה בריאה ותסמונת מצוקה נשימתית חריפה עומדות בבסיס התחלואה המשמעותית והקשה של המחלה", אומר טונקס. "וכך, כשהמגפה התפשטה, תהינו אם יש משהו שאנחנו יכולים לעשות כדי לספק הבנה של ההיבט הזה של המחלה ולהציע דרכים שבהן ניתן לטפל בו".

דונגיאן סונג, תלמידה לתואר שני של פרופ׳ טונקס, חקרה אם שימוש בתרופה יכול להפחית את ההשלכות הקטלניות של פעילות יתר של נויטרופילים בעכברים, ומצאה שטיפול בתרופה הפחית את הנזק לרקמת הריאה. כאשר לא העכברים טופלו, פחות ממחצית מהעכברים שרדו פגיעות ריאה ותסמונת מצוקה נשימתית חריפה – אך כאשר טופלו מראש, כולם שרדו.

מקור:

לכל החדשות >

08.11.2022