חדשות
יעילות erenumab לטיפול במיגרנה כרונית עמידה לטיפול
מעכבי פפטיד הקשורים לגן קלציטונין פותחו כאפשרויות לטיפול במיגרנה כרונית ואפיזודית. במחקר קליני פרוספקטיבי הציגו החוקרים את הניסיון שלהם בטיפול עם erenumab.
מעכבי פפטיד הקשורים לגן קלציטונין (Calcitonin gene-related peptide – CGRP) פותחו כאפשרויות לטיפול במיגרנה כרונית ואפיזודית. במחקר קליני פרוספקטיבי אשר ממצאיו פורסמו בכתב העת The Journal of Headache and Pain, הציגו החוקרים את הניסיון שלהם בטיפול עם erenumab.
המחקר בוצע בבית חולים שלישוני וכלל 103 מטופלים. הנבדקים החלו טיפול עם erenumab במינון חודשי של 140 מ"ג למשך שלושה חודשים. המידע נאסף באופן פרוספקטיבי במצב הבסיס ולאורך מעקב של שלושה חודשים.
תוצאות המחקר הדגימו כי החולים החלו את הטיפול עם erenumab לאחר ניסיון עם מספר תרופות פרופילקטיות, עם חציון של שבע תרופות מניעתיות קודמות. 94% מהם טופלו עם onabotulinum toxin A טרם קבלת erenumab.
לאחר שלושה חודשי טיפול עם erenumab חלה ירידה במספר החציוני הכולל של כאבי ראש (מ-28 ל-20, ירידה של 29%, p < 0.0001) ובחציון מספר ימים של כאב ראש חמור (מ-15 ל-5, ירידה של 67%, p < 0.0001). בקרב 39.8% מהמטופלים, הודגמה ירידה של לכל הפחות 30% בסך הימים עם כאבי ראש; 61.8% מהמטופלים השיגו לפחות 50% הפחתה בימי כאבי ראש חמורים. עמידה באחד מהספים הללו נחשבה לתגובה חיובית לטיפול. 68% מהמטופלים השיגו סף זה.
בנוסף לכך, הודגם קשר שלילי בין נוכחות של דפוס כאב ראש יומי לתגובה לטיפול (56% תגובה לטיפול בנוכחות כאב ראש יומי, לעומת 90% תגובה בהיעדר כאב ראש יומי, p = 0.0003). לא נמצא קשר בין גיל, מין, שימוש יתר בתרופות או מספר טיפולים מונעים שנוסו בעבר לבין תגובה ל-erenumab. 43% מהחולים דיווחו על תופעת לוואי אחת לפחות, לרוב עצירות (26%). עקב תופעות לוואי הוחלט על הפסקת הטיפול בשלושה מהחולים.
מתוצאות מחקר זה עולה כי erenumab מהווה טיפול יעיל לאוכלוסייה עם מיגרנה כרונית עמידה לטיפול. אמנם, נוכחות דפוס של כאב ראש יומי היא מנבא תגובה פחותה, אך אף בקבוצה זו שיעור התגובה החיובית לטיפול הוא משמעותי.
מקור:
20.09.2022
השינוי האחרון נעשה בֹ־23 באוקטובר 2022 ב־17:44